Activisme

Lyme Stemwijzer 2017

Ik heb politieke partijen voor de Tweede Kamerverkiezingen maart 2017 vier Lyme-stellingen voorgelegd. Acht partijen hebben standpunten ingenomen: de verschillen zijn groot. De resultaten zijn via social media gedeeld in de Lyme community.

Lees meer

Reis naar New York en Connecticut

Januari 2017 heb ik een reis gemaakt in de Verenigde Staten. Ik heb onder andere het plaatsje Lyme bezocht, ‘ground zero’ van de Lyme epidemie, en ben bij kinderarts dokter Jones geweest.

Lees meer

Een oase van kennis

November 2016 heb ik deelgenomen aan de grootste Lyme-conferentie ooit ter wereld: de wetenschappelijke ILADS Lyme-conferentie in Philadelphia.

Lees meer

Dossier Lyme * UWV

Veel patiënten met hardnekkige Lyme zijn overduidelijk zo ziek dat ze niet kunnen werken maar toch krijgen velen geen uitkering. De minister van Sociale Zaken heeft in twee brieven uitgelegd dat het wettelijk goed is geregeld: of er een diagnose kan worden gesteld, en welke dan, is feitelijk niet relevant; de kern ligt in de beperkingen die de individuele patiënt door zijn of haar aandoening ondervindt, en welke gevolgen die beperkingen hebben voor de arbeid die hij of zij nog kan verrichten. Ik had een afspraak op het ministerie om te melden dat de praktijk vaak totaal anders is. Als gevolg hiervan ben ik in contact gekomen met Herman Kroneman, die bij het UWV verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de beoordelingen door verzekeringsartsen. Op zijn verzoek heb ik input geleverd voor de nascholing van verzekeringsartsen


Brief van de minister van Sociale Zaken | 14 september 2016

Verslag van mijn afspraak op het ministerie van Sociale Zaken 14 oktober 2016

input nascholing verzekeringsartsen

Toegangskaarten

Voor de beste keuze: bestel nu je toegangskaarten!